indrukwekkend

Boekmetanouk Boekmetanouk
8 mrt 2022

Rox reist erg veel en is ook in Oekraïne geweest. Een prachtige reis met veel herinneringen, maar nu is daar de oorlog uitgebroken Rusland is Oekraine binnen gevallen. Rox beschrijft vanaf dag 1 tot dag 50 de gebeurtenissen die in Oekraïne plaats vinden, ze beschrijft haar gevoelens hierover en hoe haar omgeving hierop reageert. Ze geeft veel feiten (waar ik ook niet vanaf wist) en je volgt haar in het dagelijks leven. Het mooiste vanhet boek vond ik dat ze contact had met verschillende inwoners van Oekraïne. Zo steunde zij een gids die Rox en haar man had rondgeleid bij Tsjernobyl. Ook heeft ze contact met een meisje die vlucht uit Oekraïne en een mevrouw die nu in Rusland woont. Deze verhalen van de mensen die er oog in oog mee staan vond ik indrukwekkend om te lezen.

Rox heeft een fijne schrijfstijl waardoor je zo door het boek heenvliegt. Je volgt haar deze vijftig dagen en leert haar goed kennen. Ze beschrijft mooi wat deze oorlog met haar doet, door de feiten en de reactie hierop van Rox, haar omgeving en de mensen met wie zij contact had is het een indrukwekkend boek geworden. Daarbij leer je er ook nog erg veel

Meer recensies van Boekmetanouk