Zeven briefjes - Mia Zomerdijk

Wat een heerlijke feelgood, echt een om te lezen deze zomer! Vanaf het begin zat ik meteen in het verhaal over Leonie een kleuterjuf van groep 2.
Zoals Mia zelf schrijft: ‘En als ze écht goed waren verdween ik erin en vergat ik alles om me heen in een wereld die in mijn brein tot leven kwam.’

Mijn wereld is echt tot leven gekomen met dit verhaal! Zo veel herkenning vanuit het onderwijs en heerlijk om te lezen dat Leonie in het lot geloofd. Door middel van zeven briefjes wil zij de ware gaan vinden. Zal haar dit lukken? Of slaat plotseling het noodlot toe?

Het is mijn eerste feelgood van Mia Zomerdijk, maar zeker niet de laatste. Door haar vlotte en levendige schrijfstijl zit je meteen in het verhaal. Het verhaal is verrassend origineel en zoiets heb ik nog niet eerder gelezen. Niet alleen het verhaal van Leonie is herkenbaar, maar ook van haar vriendin Linda. Het einde kwam zo onverwachts en dit zag ik echt niet aankomen.

Zeven briefjes is een romantisch, origineel, aangrijpend, hartbrekend feelgood boek. Dus een echte must read voor deze zomer!

Meer recensies van Arielh Uitterhoeve