Jammerlijk slecht klaaglied

Astrid Nieborg 02 oktober 2025
Het is alleen maar armoedje troef dat hier op papier staat. Het verhaal is weinig boeiend en oh oh oh wat hadden wij vrouwen het vroeger toch slecht! De ene na de andere bladzijde meer en meer ellende (gaap…)
Een historische roman kun je het echt niet noemen gezien het eerder een klaaglied is en je nauwelijks iets te weten komt over de tijd waarin het verhaal zich afspeelt, behalve dat vrouwen veelal het kortste lontje trokken. Hoewel de schrijfstijl in eerste instantie wel prettig overkomt, geschreven in verschillende tijdlijnen, vlot geschreven, is het toch vooral jammer dat de schrijver is blijven hangen in de ‘ellende’.

Meer recensies van Astrid Nieborg

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!