Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Meeslepende reis met Eileen

Barbaatje 23 augustus 2020
Al vanaf de eerste bladzijde word je door de schrijfster meegenomen in het leven van Eileen. Een vrouw met een verleden, behoeftes en onontdekte verlangens. Het verhaal wordt heel beeldend neergezet. Je krijgt echt een kijkje in het leven van deze vrouw, die je zomaar zelf zou kunnen zijn. Af en toe piept er een stukje mystiek doorheen waardoor je voelt dat er meer is dan wat je nu weet. Ook Eileen voelt dit en zij begint aan haar zoektocht dit uit te vinden. Mooie verweving van het heden en verleden waardoor je als lezer ook steeds meer gaat begrijpen wat die passages uit het verleden zouden kunnen betekenen. Hier en daar had meer verdieping mogen zijn in de vorm van het meer tijd nemen om bepaalde fases door te maken. Vooral met als doel het verhaal iets langer te maken. Want het boek was namelijk veel te snel uit. Dit smaakt absoluut naar meer!

Reageer op deze recensie

Gesponsord

De nieuwe, betoverende roman van Cristina Caboni! In Het honingpad vindt Alice zichzelf tijdens de zoektocht naar haar familiegeschiedenis.

De Hebban Debuutprijs 2023 is gewonnen door Forugh Karimi met haar debuutroman De moeders van Mahipar. Een wrang, maar vooral heel liefdevol verhaal over de band tussen moeder en zoon.

Als allereerste Hebban Boek van de Maand is de weergaloze roman Alles wat had kunnen zijn van de Nigeriaanse schrijfster Ayọ̀bámi Adébáyọ̀ gekozen door het Hebban Panel. Laat dit boek je uitdagen.