Intrigrerende dark romantasy met veel aandacht voor genderrollen

Belliebooks Belliebooks
22 mrt 2026

Dankjewel blossombooks voor het recensie-exemplaar. Ik heb van het verhaal genoten!⭐️⭐️⭐️✨️ (Afgerond naar 4 sterren voor Hebban)Als je denkt dat je een normale romantasy gaat lezen, dan wordt je enorm verbaasd. Dit boek bevat zoveel meer lagen dan gewoon het verhaal. Het is bijna een satire omtrent genderrollen. Ik had vaker dat ik met een scheef gezicht bepaalde scenes las. Terwijl die scenes vaker in boeken voorkomen (hallo Game of Thrones), maar dan zijn de genderrollen andersom. Dit zorgt voor zoveel toevoeging aan het boek! Ik vind het zo knap hoe dit geschreven is. Het verhaal zelf vond ik leuk, maar ik vond het niet heel speciaal. Ik heb er enorm van genoten, maar ik had geen 'wow' momenten. Het was gewoon een heerlijke dark romantasy. De boodschap van het boek vond ik sterker dan het totale verhaal. Het is wel echt goed geschreven met een interessante world building! Ik vond het heel leuk om de relatie tussen Olerra en Sanos te zien ontwikkelen!Het boek beoordelen vind ik moeilijk, maar ik vind het sowieso een aanrader, al is het enorm om de boodschap van het boek!

Meer recensies van Belliebooks