Lessen over wolven
Gedreven natuurmens André Donker voelde mede door zijn jarenlange ervaring heel goed aan dat de onwennigheid met het voorkomen van roedels wolven in Nederland om meer en goed onderbouwde informatie vraagt.
Meningen zijn er genoeg, maar kennis is altijd nuttiger.
Ook ik moet bekennen dat ik schommelde op 2 meningen.
Het lijkt me aan de ene kant geweldig om hier een wolf in het wild te kunnen zien, maar tegelijkertijd vroeg ik me af of we met de inrichting van ons landschap in Nederland de wolf nog wel een reële kans op een volwaardig leefgebied kunnen geven.
Dat een wolf wellicht een gevaar zou kunnen opleveren voor de mens speelt voor mij niet eens zo zeer - er loeren dagelijks wel grotere gevaren.
Dit boek heeft me dingen geleerd die ik nog niet wist en biedt me daardoor precies de informatie ik nodig had om niet langer te twijfelen, maar gewoon blij te zijn met de terugkeer van de wolf in Nederland.
We zijn het verplicht, als mens en maatschappij, om rekening met de natuur te houden en dus ook met de wolf.
Meningen zijn er genoeg, maar kennis is altijd nuttiger.
Ook ik moet bekennen dat ik schommelde op 2 meningen.