Advertentie

Charlotte Fairfax is vermogensadviseur bij een privatebank. Een week voor haar huwelijk wordt zij gevraagd voor een klus in Spanje. Mateo Mendoza heeft hulp nodig met vraagtekens rondom het testament van zijn vader. Hij is er namelijk achter gekomen dat zijn vader het hele vermogen wil nalaten aan een vrouw die zij niet kennen. Wie is deze vrouw en wat is de relatie met zijn vader? Tijdens haar tijd in Madrid wordt Charlotte geconfronteerd met haar eigen verleden.
Tegelijkertijd loopt er een verhaallijn in het Zuiden van Spanje in de jaren dertig. De vooraanstaande familie Mendoza runt met harde hand de gevechtstieren fokkerij. De arbeiders welke uitgebuit worden komen steeds meer in opstand. Nene de jongste dochter ziet dit met lede ogen aan. Haar beste vriend is de zoon van een van hun arbeiders. Zij schaamt zich voor de misstanden en het gedrag van haar twee oudste broers en vader. Na een aantal incidenten vlucht Nene met helemaal niets richting Madrid. Inmiddels is de burgeroorlog uitgebroken. Weet Nene zich staande te houden? En hoe komen de verhaallijnen samen?

In het boek worden de verschillende verhaallijnen afgewisseld. Ze worden vanuit het perspectief van Charlotte of Nene verteld. De stukken zijn telkens relatief kort en beeldend en vlot geschreven. De personages komen voldoende tot leven. Omdat je graag weten wil hoe het verder gaat, lees je in een sneltreinvaart door het boek. Er zit van alles in: romantiek, verdriet, wraak, oorlog, liefde. Ik vond het een heerlijk verhaal, kon het niet wegleggen en had het in twee (vakantiedagen) uit. Een echte aanrader!

Reacties op: Liefde en oorlog

49
De Spaanse belofte - Karen Swan
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners