Recluse

Bianca1990 27 november 2025
Het is een boek die je wil blijven doorlezen. Waarbij je dus de tijd vergeet. Ik had wel niet helemaal het gevoel dat ik in de middeleeuwen zat. Al zeer snel kom je zuster Margaretha haar geheim te weten. Vanaf dat ze recluse komt volgen ook de wonderen elkaar op, in het voordeel van de kerk. Zijzelf is hier nuchter genoeg in. Zo komen we ook vlot genoeg te weten wat er achter die wonderen zit. Maar de kerk houdt natuurlijk liever van het geld dan het op te biechten. Plots ziet ze wat door haar raampje die eigenlijk niet geweten mag zijn. Dus zit ze nu met 2 geheimen waarmee ze moet leven. Het ene geheim had ze al een plan voor. Het andere brengt haar helemaal in gevaar. Margaretha weet dat ze hulp zal nodig hebben om dit op te lossen.

Genoten van het boek. Alleen ben ik niet helemaal te vinden voor open eindes. En had ik dus graag bv iets gelezen hoe het ging met Anna enkele jaren later.

Meer recensies van Bianca1990

In Middeleeuws Groningen draagt een jonge vrouw een groot geheim met zich mee.... Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.