Queer YA fantasy over angst?? Say no more

Bo Talisa 19 juli 2025
Mijn doel was om de eerst geschreven review te plaatsen en volgens mij is dat gelukt!! Applausje voor mij.

Nee, vooral een applausje voor Arlette. Het is niet niks om in de voetsporen van Rima Orie te treden als winnaar van de Moon YA Fantasy contest, want mensen hebben dan meteen hoge verwachtingen. Toegegeven, die had ik zelf ook. Maar ik ben hier om te vertellen dat ze die allemaal waar heeft gemaakt!

Dit is boek is niet je typische romantasy/fantasy. Sterker nog, er ligt nauwelijks de focus op romance en dat vond ik juist heel erg fijn. Ik vond het heerlijk om in een nieuwe wereld te verdwijnen waar angst als de vijand wordt gezien en waar ik kennismaakte met een nieuwe soort magie: het spinnen van webben om daimons mee te vangen. En iedere keer als ik me iets afvroeg over de wereld, legde Arlette het een paar regels later uit.

Het boek heeft meerdere POVS en dat vind ik altijd erg leuk, vooral als ze goed worden ingezet. Ze kwamen hier steeds op het juiste moment. Ik ben gaan houden van deze personages (ik heb ze al meerdere keren pookies genoemd) en ik vind het zo fijn om te lezen dat er ook in fantasy personages "gewoon" queer kunnen zijn.

Kortom: sli sla slay en 5 sterren voor Arlette <3

Meer recensies van Bo Talisa

Om haar baan als video producer te redden, gaat Katie in zee met reddingszwemmer Hutch. Het enige probleem? Ze kan niet zwemmen. Wat begint als een leugentje om bestwil verandert al snel in een web van bedrog.