Treinreis vol herinneringen

Boekenflits 11 maart 2022
Het leven van de zussen kan niet meer van elkaar verschillen. Adriana leeft in een vervallen wijk van het Italiaanse Pescara, terwijl haar zus woont en werkt in Grenoble waar ze doceert aan de plaatselijke universiteit.

Op een dag krijgt ze een telefoontje dat haar doet besluiten om halsoverkop de trein te nemen richting haar geboorteland Italiƫ en meer specifiek de havenstad Pescara. De treinreis is een vlucht door de tijd en gebeurtenissen uit het verleden. Er is iets aan de hand met Adriana en in Pescara schijnt iedereen te weten wat er achter zit, maar niemand wil het de zus vertellen.

Ondertussen komen ook alle herinneringen van vroeger naar boven en wordt de enerzijds moeizame en anderzijds hechte relatie tussen de twee zussen langzaam duidelijk.

Di Pietrantonio vertelt met grote literaire kracht en veel warmte een intrigerende familiegeschiedenis. Deze roman is prachtig geschreven en meeslepend tot de laatste zin.

Deze recensie is geschreven voor https://boekenflits.nl en gepubliceerd op 2 maart 2022 - https://boekenflits.nl/2022/03/mijn-zusje-en-de-zee-donatella-di-pietrantonio/

Meer recensies van Boekenflits