Pageturner!!
Flaptekst:
In Bern wordt het kunstig gedrapeerde lijk van een vrouw gevonden, in wier huid de moordenaar een geheimzinnig teken heeft gekerfd. Zij blijft niet zijn enige slachtoffer.
De Nederlandse profiler Maarten S. Sneijder en rechercheur Sabine Nemez begeven zich op een bloederige speurtocht naar de dader, maar de moordenaar is hen steeds een stap voor.
Intussen arriveert de jonge psycholoog Hannah in het Noord-Duitse Steinfels, een gevangenis voor geesteszieke delinquenten. Zij wordt aangesteld om een therapiegroep te leiden, maar is slechts geïnteresseerd in één gevangene: Piet van Loon. Die werd ooit door Sneijder achter de tralies gezet, en wordt nu de sleutelfiguur in een duivels spel...
Andreas Gruber is een Oostenrijkse thrillerauteur, bekend om zijn spannende, strak geschreven en vaak duistere verhalen.
Het boek begint met een pakkend proloog! Je duikt vervolgens midden in het verhaal. Je wordt als het ware het verhaal ingetrokken door Gruber.
Je volgt het verhaal van Maarten maar ook van de net afgestudeerde psychologe Hannah. Zij gaat aan de slag in de gevangenis om therapieën te geven. Echter is haar interesse gewekt op gevangene Pieter van Loon. Een eigenaardige seriemoordenaar achter de tralies gezet door Maarten. Waarom haar interesse in Pieter? Hij blijkt alle eindjes aan elkaar te knopen. Maar wat ondekt Hannah nog meer..
Ook dit deel in de Maarten S. Sneijder serie is op een filmische, snelle en donkere wijze geschreven! Wat typerend is voor Gruber.
Hoewel dit deel goed te lezen is als stand alone, is het wellicht toch fijner om bij deel 1 te beginnen. Het is echter geen must. Je krijgt gedurende het boek genoeg diepgang en leert de personages op een fijne wijze kennen.
Apotheose is een pageturner voor de thrillerfans onder ons. Je waant je als profiler naast Sneijder en Nemez op zoek naar de oplossing in deze bloedstollende casus…