Een leuk fantasierijk kinderboek

Boekenvlam Boekenvlam
12 mrt 2026

Een flesje vol superkracht is een leuk en fantasierijk kinderboek dat mijn kinderen en ikzelf met veel plezier hebben gelezen. De hoofdstukken zijn kort en het verhaal leest vlot, wat het erg toegankelijk maakt voor jonge lezers. Het is ook een boek dat perfect kan worden voorgelezen.

De cover is erg mooi en uitnodigend, en in het boek staan leuke illustraties. Die vond ik persoonlijk een fijne toevoeging, zo had ik een beter beeld van de Buzzels.

In het verhaal zit humor op kindermaat, waardoor het luchtig en leuk blijft om te lezen. Daarnaast zit er ook spanning in het verhaal, maar op een aangename manier. Het wordt nergens te spannend, waardoor het jonge lezers niet afschrikt.

Monica Haak heeft een heel fantasierijke wereld gecreëerd met speciale dieren, gekke liften, muzikale bloemen en nog veel meer. Het is een bijzondere wereld waarin het hoofdpersonage probeert te helpen en het goede te doen.
Daarnaast zitten er ook mooie boodschappen in het verhaal (naar elkaar luisteren, elkaar helpen, moedig durven zijn,...).

Mijn dochter van 8,5j vond het een heel goed, fantasierijk en spannend boek. Zij gaat het zeker nog eens lezen en geeft het 9,5/10.
Mijn zoon van bijna 11 is al wat uitdagendere boeken gewend (zoals Harry Potter en De Grijze Jager), maar ook hij vond het een goed boek en geeft het 7,75/10.

Meer recensies van Boekenvlam