Daar is hij weer
ER IST WIEDER DA – TIMUR VERMES
Wat als Adolf Hitler vandaag de dag (oké, in 2011 dan) ineens wakker worden in zijn geliefde Berlijn? Dat is vragen om problemen.
Uiteraard neemt niemand hem serieus; zelfs het internet niet! Zijn eigen naam instellen als e-mailadres is niet toegestaan en mensen lachen hem uit, omdat ze denken dat hij een look-a-like-act opzet.
Er ist wieder da is een heerlijk vlot geschreven boek, vol (woord)grapjes en spottende grappen over onze huidige levenswijze en het politieke systeem.
Niet elk hoofdstuk is even grappig en soms had een gedachtenspinsel wat minder herhaald mogen worden, maar onder aan de streep is dit boek origineel, grappig en confronterend tegelijkertijd.