Aanrader!
Schilderslief is opnieuw een prachtige historische roman van Simone vd Vlught, die zichzelf toch wel de koningin van de historische romans mag noemen. Schilderslief gaat over het dramatische leven van Geertje Dircx en haar relatie met Rembrandt van Rijn. Geertje komt als dienstmeid bij Van Rijn en zijn vrouw Saskia werken en als Saskia overlijdt, krijgt ze een relatie met Rembrandt.
Zoals we van Simone gewend zijn is het boek is zeer sfeervol geschreven en schept het een mooi beeld van het leven uit die tijd. Je ziet de beelden levendig voor je.
Het boek schetst een verhelderend en niet zo florissant beeld van Rembrandt van Rijn. Tegelijkertijd houdt Geertjes leven je van begin tot eind geboeid. Dit boek is een verfilming waard!