ijzingwekkende trip

Bram Slembrouck 23 april 2023 Auteur
Stiekem woonde ik een ski-kamp in Avoriaz bij, met Kate als belangrijkste reisgezel, een avontuurlijke en attractieve vrouw. De andere kampbegeleiders waren het afstandelijke koppel Amber en Elias, een koele kikker genaamd Tristan en de opdringerige doch speelse tweelingbroers Frank en Stuart. We mochten overnachten in de chalet van het oude echtpaar Arlette en Hennie. Die laatste voorzag ons van spijs en drank, samen met de mysterieuze keukenhulp Pascal.
Een beetje onwennig betrad ik op skilatten de onvoorspelbare en ijzingwekkende piste die Vivian Helena heeft uitgetekend. De afdaling in het spoor van Kate is een gevaarlijke onderneming. Er vallen zelfs enkele doden. In de zoektocht naar de moordenaar slalommen we tussen angst en aantrekking. Lange tijd weten we niet welke richting het zal uitgaan. Wie moeten we ontwijken en wie kunnen we blindelings volgen?

Sommige elementen in “ijskoud vermoord” zijn naar mijn mening nogal onrealistisch (ik ga niet in detail treden om spoilers te vermijden), al begrijp ik dat die bijdragen aan de spanning van het verhaal (daar is de auteur dan wel goed in geslaagd). De onderlinge verhoudingen tussen de personages vond ik leuk om te volgen, in het bijzonder tussen Kate en Tristan. Al bij al was het een aangenaam boek om te lezen.

Meer recensies van Bram Slembrouck