Een heerlijk liefdesverhaal in een prachtige historische setting

Bregje 15 april 2021
Tommy en Josie groeien op in twee naast elkaar gelegen mijnwerkersdorpjes in het Yorkshire van 1900. De graven van Silvermoor en Heston besturen deze twee dorpjes. In Het geheim van Silvermoor kijken we afwisselend door de ogen van Josie en Tommy naar het leven in die omgeving in die tijd.

Het boek bestaat uit drie delen en wordt in ieder deel wat spannender en sneller. In het begin krijgen we ruim de tijd om de personages te leren kennen. Dat kan saai zijn, maar Tracy Rees zorgt ervoor dat ook dit belangrijke stuk leuk en boeiend is om te lezen. We leren steeds meer mensen kennen die allemaal super zijn uitgewerkt.
Tommy en Josie fantaseren allebei over een andere toekomst dan in de mijnen. Maar hoe breek je met het voor jou, door je afkomst en familie uitgestippelde pad? Dat lijkt de rode draad te zijn door het boek. Een thema dat wat mij betreft heel toepasselijk is in iedere tijd en iedere situatie. Ook nu. Dat maakt dit boek ook zo inspirerend. Dat en een heerlijk liefdesverhaal.

Over het eind kan ik niet veel verklappen maar ik wil wel graag kwijt dat het wat mij betreft precies is zoals het moet zijn bij dit boek. Dat maakt het perfect.

Meer recensies van Bregje