Advertentie

Recensie van Kijk uit wat je wenst - Jeroen van Berckum door Brigitte Audiens

De vader van Linde houdt ervan om verhaaltjes te vertellen. Als hij met zijn dochter op stap is, verzint hij ter plekke een fabeltje. Hij vertelt het zo overtuigend dat het lijkt of alles echt waar is.

Op een dag gaat Linde met haar moeder naar de stad om een cadeautje te kopen. Ze wil iets speciaals kopen voor Vaderdag. Zo komen ze terecht in het winkeltje van Meneer Musi Magio. Daar wil ze gitaarsnaren kopen voor haar vader.

Meneer Musi Magio zegt dat het geen gewone snaren zijn. Het zijn “magische snaren”, maar ze moet helemaal niet bang zijn. Er zal hen niets overkomen.

Als haar vader zijn cadeautje ontvangt, is hij heel blij en gaat ze onmiddellijk op zijn gitaar installeren. Om ze te proberen, speelt hij direct een liedje. Dat klinkt ongelooflijk mooi. Er verschijnt plots een warme gloed in de kamer.

De volgende dag rijden vader en dochter samen naar Oom Rudolf. En dan beginnen de spannende avonturen pas.

Alle grappige, geweldige en spannende verhaaltjes die haar vader vroeger vertelde worden nu werkelijkheid.

Dit boek is een prachtige uitgave met een hardcover. Deze heeft hele leuke tekeningen die gemaakt werden door Wilma van den Bosch. Jeroen van Berckum heeft een prachtige vertelstijl die uitstekend geschikt is voor zijn doelpubliek nl. kinderen tussen 8 - 10 jaar.

Het zijn korte verhaaltjes die hun aandacht kunnen vasthouden. Er worden geen moeilijke woorden gebruikt, zodat het boek vlot leest.

De tekst en de tekeningen passen uitstekend bij elkaar.

Dit is een grappig, spannend en mooi boek dat door de kinderen zelf kan gelezen worden of dat je kan voorlezen.

“Kijk uit wat je wenst“ is het tweede deel uit de serie Meneer Musi Mago’s Magische Muziekinstrumenten. Elk boek is op zichzelf te lezen.

Onze kleinzoon Mats heeft dit boek gewonnen en reeds gelezen. Hij vond het geweldig en heeft er heel veel plezier aan gehad.

Reacties op: Grappig en leuk boek voor kinderen van 8 - 10 jaar

2
Kijk uit wat je wenst! - Jeroen van Berckum
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners