Een prachtige aanrader!

Brigitte 09 november 2025
“Achter haar schaduw” is een spannende en intrigerende thriller van Petra Spark.
Deze schrijfster debuteerde in 2017 met “Artikel 13” en heeft niet stilgezeten. Dit verhaal is haar zevende thriller.
Robin Pauwels werkt als privédetective en wordt bijgestaan door Kevin, haar assistent. De zaken draaien nog niet zoals ze graag zou willen.
Op een morgen komt Ursula Von Klein haar bureau binnen met de vraag of ze haar man Gabor Szteenislov willen opsporen. Hij is een zakenman en sinds enkele dagen spoorloos verdwenen. Maar Ursula dringt er wel op aan om de politie niet in te schakelen. Ze wil niet dat de media op de hoogte komt van deze verdwijning. Ze kan de aandacht op haar persoon missen als kiespijn.
Robin twijfelt of ze deze zaak zal aannemen, want ze vermoed dat Ursula niet eerlijk is tegen haar. Langs de andere kant kan ze de opdracht moeilijk weigeren. Haar kantoor kan de opdracht wel gebruiken. Wat moet ze doen?
Ondertussen gaat Kevin op zoek naar een verdwenen dakloze jongeman. Hij begeeft zich in de wereld van kansarmen en de opvangtehuizen. Deze wereld triggert Kevin en katapulteert hem terug naar zijn eigen jeugd. Kan hij deze strijd winnen? Kan hij de waarheid vinden? En is er een verband met de zaak van Robin of zijn het aparte dossiers?
Petra Spark heeft een vlotte schrijfstijl. Ze gebruikt korte hoofdstukken, zodat je vlug door het verhaal raast. Ze maakt gebruik van verschillende perspectieven die het verhaal vertellen, hierdoor blijf je geboeid doorlezen.
Petra maakt gebruik van sprongen in de tijd. Zo start ze met een flashback naar 1983, waarin een kleine jongen in een kast zit en een verschrikkelijke ontdekking doet.
Daarna spring je naar 2025 en gaat het verhaal van start van Robin en Kevin. Petra heeft haar personages ontzettend goed uitgewerkt. Ze zijn geloofwaardig, zitten vol emoties, zijn levendig en de dialogen zijn scherp en helder weergegeven.
Eens de spanning in het verhaal komt, wordt deze verder opgebouwd. De sfeer wordt zo passend beschreven, dat je voelt wanneer er iets niet klopt. Er komen duistere geheimen aan het licht, leugens komen boven tafel. Is dit een spel van macht, bedrog? Wie spreekt de waarheid en wie liegt?
Het is fijn om te lezen hoe het normale leven van Robin gecombineerd wordt met haar werk als detective. Hoe Kevin zijn demonen probeert te overwinnen, terwijl hij zijn zaak probeert op te lossen.
Hoe ze allebei hun persoonlijke problemen proberen aan te pakken en toch hun werk niet verwaarlozen. Hoe ze omgaan met het gevaar, de geheimen die ze ontdekken, de acties die van hen verwacht worden. De gevoelens die het bij hen oproept om alles te verwerken.
Het is ongelooflijk op welke manier Petra Spark naar de plottwist toewerkt. Hoe alle verhaallijnen verweven worden tot die ijzersterke climax die je toch helemaal niet kon verwachten.
“Achter haar schaduw” is een spannende, intrigerende thriller dat ik zeker kan aanraden.
Voor mij is dit zeker 5***** waard.
Recensie exemplaar verkregen via uitgeverij Letterdelta

Meer recensies van Brigitte

Dé grote hit uit Frankrijk en de start van een serie met een duale tijdlijn. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.