Advertentie

Gelezen voor
“In de boekenkast “

Recensie “De Paarden van Olympus - Pippa’s Race 1” - Kallie George - door Brigitte Audiens

De prachtige cover geeft een mooie weergave van Pippa met haar gevleugelde paard Zephyr.
Dit geeft je een idee hoe ze tegenover elkaar staan. Je ziet hoe de liefde tussen hen weerspiegelt wordt.

Pippa’s Race is het spannende verhaal over een race met gevleugelde paarden. Deze wedstrijd vindt elke honderd jaar plaats op de Berg van Olympus.
De Griekse Goden kiezen zelf mensenkinderen uit die op deze gevleugelde paarden mogen trainen om daarna aan deze grote wedstrijd deel te nemen.

Pippa is een vondeling. Ze heeft nooit haar ouders gekend en heeft nog niet veel geluk gehad in haar prille leventje. Ze heeft een grote liefde voor paarden. Daarom werkt ze voor de rijke mensen in de paardenstallen en krijgt ze in ruil een beetje eten en onderdak.

Op een regenachtige dag kijkt ze naar de lucht en merkt ze een wolk op en daaruit steekt een stukje vleugel van een gevleugeld paard. Ze is verwonderd en kent de mythe van de race. Pippa weet dat de Goden op zoek gaan naar berijders voor de gevleugelde paarden.
Ze staat een beetje te dagdromen en komt daardoor te laat terug in de stallen. Haar baas is woest en ontslaat haar op staande voet. Pippa weet niet waar ze nu naartoe moet gaan. Wat moet ze doen ? Het regent, ze kent niemand. Ze moet dringend ander werk zoeken.
Ze stapt tot ze niet meer kan en valt doodmoe in slaap onder een struik.

Zo vindt Aphrodite haar. Ze is de Godin van de liefde. Samen met haar gevleugeld paard Zephir (Zef) zijn ze op zoek naar iemand die voor haar de wedstrijd kan rijden.
Ze beslissen dat Pippa de geschikte persoon is en nemen haar mee naar Olympus.

Pippa wordt vol verbazing wakker in de prachtige omgeving en ziet alle andere kandidaten. Ze denkt dat ze hier helemaal niet thuishoort. Iedereen is van rijke of gegoede komaf. Zij is maar een vondeling. Niet iedereen is tevreden met haar deelname, er is jaloezie en afgunst. Op die manier leert Pippa haar vrienden en vijanden kennen.

Dus de paardenliefhebster beslist om heel goed te trainen om zich te bewijzen. Dit kan ze enkel tonen door de race te winnen.

Er is niet alleen een onderlinge strijd tussen de ruiters, maar ook tussen de Goden zijn er conflicten. Ze gedragen zich als kleine kinderen door iedereen te saboteren.

Je voelt de spanning tijdens de trainingen. De kinderen moeten hun paarden leren kennen, ze leren aanvoelen, ... ze beleven grootse avonturen als ze leren omgaan met de gevleugelde paarden.

Dan breekt de grote dag van de Race aan. Iedereen is zenuwachtig.

Het boek is oorspronkelijk in het Engels geschreven en werd door Linda Broeder naar het Nederlands vertaald.
De schrijfstijl is vlot en makkelijk te volgen voor het doelpubliek, de Young Adults die van paarden houden. Door alle dolle avonturen is het zowel voor jongens als voor meisjes geschikt.
Je ontdekt ondertussen op een leuke manier iets meer over de Griekse mythologie.

De avonturen die Pippa en de andere uitverkorenen meemaken, zijn zo goed te volgen dat je het boek niet wil wegleggen, maar blijft doorlezen tot de laatste bladzijde.
Het resultaat van de race is dan ook heel belangrijk. De winnaar mag het paard houden en wordt een halfgod op Olympus.

Toch is de plottwist nog heel onverwacht en daardoor kijk je vol verwachting uit naar het tweede deel van “De paarden van Olympus”. Want dit boek is deel 1 van een duologie.
Deel twee wordt in het Engels verwacht in het voorjaar 2020. Binnenkort kunnen jullie hier ook een recensie van verwachten.

De Paarden van Olympus - Pippa’s Race 1 is een aanrader voor liefhebbers van fantasieverhalen met paarden en avonturen.

Reacties op: Voor de fans van gevleugelde paarden

12
Pippa's race - Kallie George
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners