Advertentie

Gelezen voor
“In de boekenkast “

Recensie Stief door Brigitte Audiens:
Stief is een kort verhaal geschreven door Marion Pauw. Het boek is heel vlot te lezen en opgebouwd uit korte hoofdstukken.

Het hoofdpersonage is Kiki, een 15-jarig meisje. Ze woont bij haar moeder. Haar ouders zijn gescheiden en haar moeder heeft nog steeds moeite met de scheiding. Haar vader heeft een nieuwe relatie met Naomi en ze vormen net een nieuw gezin met een pasgeboren baby.
Kiki’s moeder werkt in een bloemenwinkel. Maar hun leven zal drastisch veranderen als Johan in hun leven komt.

Marion Pauw schrijft thrillers en heeft reeds enkele bestsellers op haar naam staan. Ze heeft onder andere met Daglicht de prijs De Gouden Strop gewonnen.

Aan haar manier van vertellen is te merken dat Marion een ervaren schrijfster is. De verhaallijnen lijken uit haar pen te vloeien en lopen vlotjes in elkaar over.
Diverse problemen waar jongeren tegenaan lopen, worden besproken, zoals wat een scheiding doet met hen. Het pubergedrag komt ook aan bod, het je onzeker voelen, de eerste verliefdheid, tot de populaire groep willen behoren en daar alles aan doen om je aan te passen, bijvoorbeeld door je anders te kleden.

Dit boek is uitermate geschikt voor jongeren. Velen zullen zichzelf herkennen in Kiki.
Zelfs diegenen die niet graag lezen, zullen vlug over de streep getrokken worden.
Het is een dun boekje, maar heel aangenaam om te lezen. De onderwerpen komen uit het dagelijkse leven. Kortom actuele thema’s die toch krachtig beschreven worden in eenvoudige bewoordingen.

Reacties op: Krachtig en kort verhaal