Advertentie

Gelezen voor
“In de boekenkast “

Recensie Van 1 tot 10 door Brigitte Audiens:
Van 1 tot 10 is een vrolijk prentenboek dat voor de allerkleinsten een grote hulp kan zijn om hen kennis te laten maken met de getallen.
Het boekje valt direct op tussen de andere boeken in de winkel door de roze kaft in hardcover met de grappige illustratie ven een grasgroene krokodil.

Alle pagina’s zijn gemaakt van hardkarton, zodat dit toffe voorleesboek wel tegen een stootje kan. Nu kunnen zelfs de jongste kinderen het boekje zelf vasthouden om het van dichtbij te bekijken. Dit vinden ze vermoedelijk erg leuk. Het boek kan ook gebruikt worden in huiselijke kring om je eigen kind(eren) voor te bereiden op het herkennen van cijfers en het tellen.

Op elke glanzende bladzijde zie je de tekening van een mooi, groot dier op een felle achtergrondkleur. Er staat een lichaamsdeel van het dier beschreven en daarboven een heel groot getal. (Van 1 buik tot 10 snorharen).

Op die manier kunnen de kinderen op een vlotte manier leren tellen van 1 tot 10. Eveneens leren ze direct ook verschillende lichaamsdelen kennen en maken ze kennis met grappige dieren.
Dit fantastische prentenboek staat niet zonder reden in de Top 10 van de Prentenboeken 2020.

Alle peutertjes worden zonder twijfel verliefd op dit kleurrijke prentenboek van Mies van Hout. Het valt op door de felle kleuren, de schitterende tekeningen en de grote getallen. Het leren van de cijfers zal zo vlotjes aangeleerd worden, omdat dit mooie prentenboekje van de ene hand in de andere zal gaan. door kinderen vaak gepakt zal worden.

Voor mij mag je zeker al tot 5 (sterren) tellen, want deze zijn zeker en vast welverdiend.

Reacties op: Kleurrijk prentenboek