De vijf die blijven
In het begin moest ik heel erg wennen. En vond ik het verhaal afentoe behoorlijk verwarrend. Maar dan werd het toch wel weer spannend en wilde ik door lezen. Sommige dingen vond ik nogal onrealistisch en-/of onlogisch. Op het einde werd het verhaal best spannend maar er gebeurde ook heel veel. Misschien iets te veel. Sommige dingen zag ik niet aankomen. Ik vind het alleen ontzettend jammer dat het verhaal een open einde heeft. Ik haat dat echt aan boeken. Nu heb ik nog ontzettend veel vragen en weet ik eigenlijk nog niet hoe het nu precies is afgelopen. Een gemiste kans vind ik.
In het verhaal had één van de personages een dingetje met het patroon van de gordijn. Dit leek schijnbaar iets van herkenning op te roepen en leek belangrijk voor het verhaal. Alleen wordt er nooit verteld wat het hele ding nu was met dat gordijn patroon. Waarom komt iets steeds terug als het achter totaal vergeten wordt in het verhaal??
Kleine tegenvaller maar toch 3 sterren.
Kleine tegenvaller maar toch 3 sterren.