The Keykeeper, een magische thriller
Toen Charlotte vroeg of ik haar boek The Keykeeper wilde recenseren twijfelde ik geen moment. Vanaf het moment dat ik dit boek voor het eerst voorbij zag komen wilde ik hem al lezen. Het boek trok me enorm aan en heeft me absoluut niet teleurgesteld.
Het boek gaat over Finlay Reid een 33jarige homicide detective, die onverwachts een bijzondere gave krijgt. Met deze gave kan hij in iemand gedachten en herhinneringen komen. Daarnaast ziet hij ook nog eens halfways (overleden mensen die nog verder moeten reizen en de hulp nodig hebben van een kai). Een gave waar Finlay eigenlijk niet op zit te wachten en geen gebruik van wil maken. Maar dan wordt er brute moord gepleegd op een wetenschapper. Zijn vrouw Robyn is meteen hoofdverdachten en de ontmoeting tussen Finlay en Robyn verloopt anders dan verwacht. Uiteindelijk zal Finlay zijn gave als Kai toch moeten accepteren om de moordzaak op te lossen.
De personages in dit boek zijn ontzettend goed uitgewerkt. En ook het verhaal zelf sleurt je mee in het onderzoek en in het leven van een kai. Charlotte neemt je echt mee in het leven en de wereld van een kaii. Maar ook in het persoonlijk leven van de personages. Ik kreeg afentoe het gevoel alsof ik zelf midden in deze moordzaak zat. Alsof ik er zelf bij was. Ik kon het verhaal heel goed visualiseren.
Ook had ik een duidelijke beeld van het levensverhaal van de personages. Ik betrapte mezelf er afentoe op dat ik tijdens het lezen zelf probeerde te ontrafelen wie nu de dader was. Het verhaal kreeg voor mij een onverwachte positieve wending en werd op het eind nog behoorlijk spannend. Charlotte heeft met de Keykeeper een ontzettend goed boek geschreven in de combinatie Fantasy,detective en spiritualiteit.
Kortom een magische thriller.
Ondanks dat het een engelstalig boek is leest het heel vlot en is het verhaal makkelijk en goed te volgen. Ik denk zelfs voor een beginnend lezer van engelstalige boeken.
En lees je nu geen engels maar spreekt dit boek je wel aan. Dan kun je hem ook in het nederlands lezen. De Nederlandse titel is De Sleuteldrager.
Kortom een magische thriller.