Sterf!

Het lijkt erop dat Stephanie alles op orde heeft, maar niks is minder. Dit wordt duidelijk als ze bedreigingen aan haar adres ontvangt. Maar wie is er van plan om wraak te nemen?

Op dat zelfde moment houdt een moordenaar heel Mechelen in zijn greep. De slachtoffers zijn mensen die erg op zichzelf zijn. Op het moment dat de avond valt slaat hij toe en sluit hij zijn slachtoffers op.

Deze zaak wordt naar hoofdinspecteur Erin De Donder toegeschoven en zij moet ervoor zorgen dat de dader wordt gepakt. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. De dader weet Erin en haar team steeds een stap voor te blijven en dit zorgt ervoor dat de spanningen in Mechelen hoog oplopen. Kan De Donder dit bizarre raadsel oplossen? De strijd tegen de klok is begonnen...

Ik ben een grote fan van de Rani Diaz-serie, van de hand van Sterre, en ik moet eerlijk zijn dat dit pas de eerste stand alone is die ik van deze Vlaamse auteur lees. Ik was erg benieuwd hoe dit zou bevallen...

Toen ik begon te lezen, had ik even tijd nodig om in het verhaal te komen. Om de een of andere manier bleef Rani Diaz in mijn achterhoofd zitten. Maar in dit verhaal hebben we te maken met hoofdinspecteur Erin De Donder. De Donder is ook een inspecteur die soms moeite heeft om binnen de lijntjes te kleuren en her en der wandelt ze dan ook op het randje van de wet. Dit zijn personages waar ik van hou.

De personages zijn goed uitgewerkt en leren we, gedurende het verhaal, beter kennen. Wie de dader, de hoofdstukken die de titel 'ik' hebben, is bleef voor mij lange tijd onduidelijk. Tot ik plotseling een ingeving kreeg en ik gewoon wist dat ik hem ontmaskerd had. Echt altijd tof om op deze manier mee te puzzelen.

Conclusie: 'Sterf!' is een fijne, spannende, en goede thriller die ondanks de moeilijkere start verderop in het verhaal alles goed maakte en zorgde dat ik het verhaal niet meer aan de kant kon leggen.

Dit recensie-exemplaar ontvingen wij van Phoenix Books. Dit beïnvloedt onze mening niet.

Meer recensies van Bryan van De Koukleumpjes