Een hartverwarmende ode aan liefde en menselijkheid

BvdD 17 september 2025
Liefde is de baas van Typhoon is een prachtig en inspirerend boek dat je raakt vanaf de eerste pagina. Met zijn kenmerkende openheid en poëtische stijl weet Typhoon diepe thema’s als identiteit, kwetsbaarheid en verbinding op een toegankelijke manier bespreekbaar te maken. Het boek voelt als een gesprek met een goede vriend die je aan het denken zet, maar je tegelijkertijd troost en kracht geeft.

Wat dit boek bijzonder maakt, is de manier waarop Typhoon laat zien dat liefde niet alleen een gevoel is, maar ook een keuze en een kracht die richting geeft aan ons leven. Zijn persoonlijke verhalen en reflecties maken het intiem en herkenbaar, waardoor je vaak denkt: “Ja, zo voelt het voor mij ook.”

Ik had bovendien het geluk dat ik dit boek al mocht lezen voordat het officieel uitkwam, een voorrecht, want het is een werk dat je raakt en dat je eigenlijk meteen wilt doorgeven aan anderen.