Recensie van Carina

Carina78 Carina78
21 apr 2025

Ik mocht voor de leesclub van #zininfeelgood het boek De Briar-club van Kate Quinn lezen.

De onaardige, gemene mw. Nilsson verhuurt kamers in Briarwoodhouse.
Het verhaal begint met de komst van Grace March als nieuwe huurster van een kleine kamer. Ze is één van vijf huursters, allemaal vrouwen met een geheim. Ze begint de Briarclub met het uitnodigen van de andere huursters en de 2 kinderen van de huisbazin voor een etentje.

Het boek wisselt de 'huidige' omstandigheden na een moord in huis (geschreven vanuit het perspectief van het huis zelf) af met het één voor één leren kennen van de bewoners en de ontwikkeling van hun vriendschap.

Historische gebeurtenissen zijn verweven in de verhalen van de vrouwen.

Recensie
Wat een vreemd boek! Ik kon er met moeite doorheen komen.
Waar ik andere boeken met hetzelfde aantal pagina's binnen 2 of 3 dagen uit heb, duurde het bij dit boek anderhalve week.

De hoofdstukken die vanuit het perspectief van het huis zijn geschreven, vond ik niet prettig lezen. De hoofdstukken over de huursters vond ik langdradig. Met uitzondering van het hoofdstuk over Grace, ik vond het mooi om haar achtergrondverhaal (en dus haar geheim) te lezen.
Er komen veel namen in het boek voor, die allemaal met elkaar te maken hebben/krijgen. Dat vond ik verwarrend.

Aan het eind van het boek komen alle verhaallijnen samen, en dan wordt het even spannend. Wie is/zijn er vermoord, en wie is/zijn de dader(s)?

Meer recensies van Carina78