Een spannend, meeslepend thrillerdebuut
Niets gezien is het thriller debuut van Shanna de Jong.
Het verhaal:
Voor haar nieuwe boek reist bestsellerauteur Caro Woesthoff af naar het Zeeuwse Wilhelminadorp. De plek fascineert haar door een zaak uit het verleden: zesentwintig jaar eerder werd er een vondeling aangetroffen in de jachthaven van het Goese Sas. Al snel ontdekt Caro dat geruchten over het jongetje het dorp nog steeds in de greep houden. Toch lijkt de gesloten gemeenschap niet te zitten wachten op de buitenstaander die hun gezamenlijke verleden bloot wil leggen. Iemand is vastbesloten Caro voorgoed het zwijgen op te leggen. Hoe ver wil Caro gaan voor de waarheid?
Deze thriller begint met een spannende en mysterieuze proloog, waardoor je meteen in het verhaal zit. Want wat er daarna ook om je heen gebeurd dat is niet meer belangrijk, het enige dat je wilt is het geheim uit de proloog ontrafelen.
We lezen het verhaal vanuit Caro, een jonge bestsellerauteur die een coldcase van 26 jaar geleden wil oplossen. Maar de inwoners van het Zeeuwse Wilhelminadorp zitten daar niet op te wachten. Caro is zelfstandig en niet bang aangelegd, maar toch gebeuren er vreemde dingen die haar soms echt wel de stuipen op het lijf jagen. Naarmate we verder lezen leren we haar steeds beter kennen en ook een belangrijk deel uit haar verleden wordt blootgelegd.
De aantrekkingskracht tussen Caro en Aram Coster, de man die 26 jaar geleden het jongetje vond, is voelbaar tijdens het verhaal. Hij is heel behulpzaam voor Caro haar onderzoek, maar tegelijkertijd lijkt hij ook dingen te verzwijgen. Kan ze hem vertrouwen of niet?
De spanning zit er vanaf het begin al goed in en dat in combinatie met haar vlotte, levendige en beeldende schrijfstijl kan je het boek simpelweg niet neerleggen. Hierdoor heb ik sommige momenten het audioboek opgezet omdat ik door wilde in het verhaal, maarja het huishouden hé……
De meerdere plotwendingen zorgde ervoor dat ik meerdere verdachte had. En toen de ontknoping naderde kwam ik te laat achter de werkelijke dader. De laatste wendingen waren heel goed doordacht en neergezet, wat een geweldig einde.
Niets gezien is een spannende meeslepende thriller die onder je huid kruipt. Na het lezen en luisteren van deze ijzersterke debuutthriller van Shanna de Jong ben ik heel benieuwd waar ze ons nog meer mee gaat verrassen. Zowel het leesboek als het audioboek is een echte aanrader.
Ik geef het 4,5 ster.
Het verhaal: