Leerzaam en beeldend verhaal

ChantalH 16 maart 2020
Chris Houtman schrijft met dit boek een prachtige roman die zich afspeelt in de Romeinse tijd tijdens de regering van Keizer Nero. Hij beschrijft het verhaal van de zeventien jarige Elfleda die door haar vader als gijzelaar naar Rome wordt gestuurd. Ze is in de leer als priesteres om wellicht de Veleda op te volgen. Chris heeft er een prachtig verhaal van gemaakt. De beschrijvingen van het landschap zijn zo levensecht dat je je echt in die tijd en in dat landschap waant. Elfleda maakt van alles mee. Tijdens de beschrijving van haar belevenissen leert Chris je van alles over die tijd. Tussen de hoofdstukken door plaatst hij kaders met wetenswaardigheden. Dit is heel interessant om te lezen. Verder maakt hij gebruikt van voetnoten om jaartallen, functie of kleding toe te lichten. Ik heb genoten van dit boek en vond het een leerzaam verhaal.

Meer recensies van ChantalH