Spannende coming of age
In 1975 wordt Joseph ‘Patch’ Macauley ontvoerd. Hij is helemaal alleen in een pikdonkere kamer, totdat hij een hand in de zijne voelt. Ze heet Grace en is zijn redding. Als hij ontsnapt is Grace nergens te vinden en men denkt dat ze niet echt is, maar alleen in zijn hoofd zit. Maar Patch gaat naar haar op zoek. Zijn beste vriendin Saint maakt ondertussen jacht op de ontvoerder. Jaren worden decennia en de zoektocht wordt een obsessie.
Dit boek is niet in te delen in een bepaald genre. Het is geen thriller, maar er zit wel een bepaalde spanning in. Het is prachtig geschreven met heel levendige beschrijvingen. Doordat het het leven beschrijft van 1975 tot en met 2001 is het een vrij dik boek geworden. Maar zonder deze hele geschiedenis te beschrijven zou het boek geen diepgang hebben en zou je het hele verhaal niet kunnen waarderen. Alle stukjes vallen op hun plaats. Doordat het zo’n tijdspanne bestrijkt kun je ook heel mooi de groei van de karakters zien en leef je echt met ze mee. Ik heb genoten van dit boek.