Lou is echt het zonnetje in huis
Dit boek gaat over Lou die bij de excentrieke Edgar Allsopp gaat wonen en werken. Hij is een echte mopperkont en Lou is het zonnetje in huis, altijd vrolijk. Zal dit niet botsen? Daarnaast is ze eigenlijk ook wel verliefd op de broer van haar jeugdvriend, maar hij heeft al een vriendin en ziet waarschijnlijk niets in haar.
Dit is mijn eerste boek van Jill Mansell. Ik vraag me nu af waarom eigenlijk. Het boek is vlot geschreven en met humor. Ik vind het geen typische Feelgood. Dit boek heeft echt een verhaal met inhoud. Het gaat over Edgar die eenzaam is en daardoor mopperig is. Hij kan slecht met mensen omgaan, maar vindt Lou aangenaam gezelschap. De eenzaamheid van Edgar en eigenlijk ook van Lou zijn heel mooi beschreven. Ook de omgeving krijgt een belangrijke rol. Het kleine dorpje Foxwell. Wie zou er niet willen wonen! Het wordt levendig en beeldend beschreven. Ook de verschillende karakters bloeien op in het dorpje. Ik heb dit boek met heel veel plezier gelezen. Dit is zeker niet mijn laatste Jill Mansell.