Advertentie

In spiegel volgen we de 4 jongeren Red, Leo, Rose en Naomi die worden samengebracht door hun muziekleraar en zo samen een band vormen genaamd Mirror Mirror. Op een dag geraakt Naomi vermist en 8 weken later wordt ze bewusteloos teruggevonden in de Theems. Iedereen denkt dat het een mislukte zelfmoordpoging is maar daar zijn Red en Ashira (Naomi haar zus) nog niet zo zeker van. Samen gaan ze op zoek naar de waarheid en wat er gebeurde in de weken dat Naomi vermist raakte.

Het boek is geschreven vanuit het perspectief van Red, je volgt haar en haar zoektocht naar de waarheid achter de verdwijning van Naomi. Doorheen het boek worden er zoveel vragen op je afgevuurd omdat je dus leest uit het perspectief van Red en zij beetje bij beetje meer en meer dingen ontdekt over de verdwijning van Naomi. Naarmate het einde nadert verdenk je dan ook iedereen omdat Red zelf iedereen verdenkt doordat er zoveel vreemde dingen gebeuren.

Dit boek was heel makkelijk te lezen omdat de schrijfstijl zo mooi was. Je raakt dan ook gehecht aan de personages en de zoektocht en wilt absoluut weten wat er nu werkelijk is gebeurd met Naomi.

De spanning is ook heel goed uitgewerkt omdat je dus niet weet waar Naomi die 8 weken is geweest voordat ze haar vonden. En je krijgt stukje voor stukje antwoorden op je vragen.

Niet alleen speelt dit boek in op de zoektocht van Naomi, het boek heeft meerdere thema's die duidelijk worden doorheen het boek. Liefde speelt duidelijk een rol in dit verhaal, vriendschap is ook een groot thema in dit boek aangezien de 3 overgebleven vrienden proberen te achterhalen wat er nu werkelijk gebeurd is. Familie is ook een heel sterk thema, je volgt iedereen hun thuissituatie en hoopt dat de families terug bij elkaar komen en alles oplossen. Maar een van de grootste thema's is toch wel leren ontdekken wie jij bent "de zoektocht naar jezelf", je ziet hoe ieder van de personages volwassener wordt en zichzelf leert ontdekken in wie ze nu werkelijk willen zijn.

Dit is een heel sterk debuut wat Cara Delevingne samen heeft geschreven met Rowan Coleman en ik gaf dit boek 4/5 sterren.

Ik wil uitgeverij HarperCollins en Hebban bedanken voor het recensie-exemplaar en Anne Oerlemans om de leesclub in goede banen te leiden.

Reacties op: Spiegel geschreven door Cara Delevingne en Rowan Coleman

99
Spiegel - Cara Delevingne
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners