Niet volgens plan, een geweldig plan om deze serie te lezen!

Ken jij de boeken van Yvonne van den Nieuwenhuizen al? Nee??? Dan wordt het de hoogste tijd om die te gaan lezen als je dol op feelgood bent, of stap eens uit je comfortzone en ga juist voor deze feelgood serie!

In Niet volgens plan, deel 1 van de serie “het pact”, zit je meteen in het verhaal. Neil, Puck, Winnie en Mira zijn elkaars beste vrienden. Op hun 12e sluiten ze een pact, als ze over 20 jaar niet gelukkig zijn met hun leven zullen ze elkaar helpen waar mogelijk. Door de scheiding van de ouders van Puck valt de vriendengroep helaas uit elkaar.
Als Puck een mooie kans aangeboden krijgt om een artikel te schrijven voor een bekend tijdschrift, wordt ze gedwongen om terug te gaan naar de woonplaats van haar jeugd. Als blijkt dat de verloofde van degene waar zij het artikel over moet schrijven Mira is, kan een ontmoeting niet achterwege blijven tussen de oude vriendinnen. Mira nodigt de oude vrienden allemaal uit voor haar vrijgezellenfeest en dit is het begin van het pact. Zullen de vrienden elkaar nog herkennen of zijn ze veel veranderd? En zullen ze elkaar steunen zoals ze vroeger afgesproken hadden te zullen doen?

Ik heb enorm genoten van deel 1 en kon niet wachten om te starten in deel 2, Niet te redden. Eerder heb ik ook al zoveel plezier beleefd aan het lezen van de Studio Holland serie van Yvonne. Ze heeft een vlotte schrijfstijl en je zit echt in het verhaal gezogen alsof je naar een speelfilm kijkt. En er zitten maatschappelijke thema’s in haar boeken verwerkt waar ik van enorm houd en de personages nog echter maakt in mijn beleving.

Meer recensies van chris_telt_boeken