Schrijfniveau naar nieuw hoogtepunt!

Christianne1982 12 september 2024
Dit is inmiddels de vierde thriller die ik las van Julienne Brouwers, en ik moet zeggen dat zij haar schrijfniveau naar een nieuwe hoogtepunt heeft weten te brengen! Net als haar vorige boeken, zat ik vanaf het eerste hoofdstuk meteen in het verhaal. Brouwers kiest altijd voor de aanpak ‘in media res’ en dat brengt meteen de spanning erin.

In Koel Water leven we mee met Louise (in de ik-vorm beschreven), die haar geheime minnaar Hugo plotseling verliest. Hugo was de CEO van het vastgoedkantoor waar ook Louise werkt en leek de ideale man; aantrekkelijk, fijn in de omgang en een goede zakenman. Maar al gauw ontdekt Louise dat Hugo een heel andere, duistere kant had, waardoor zij begint te denken dat er wellicht opzet in het spel was.

In Koel Water wordt het perspectief van Louise afgewisseld met dat van de forensisch rechercheur Amber de Witt (in de derde vorm beschreven), die samen met haar partner John aan de zaak wordt toegewezen. Deze afwisseling in perspectief zorgt regelmatig voor extra spanning, doordat Amber de Witt al bepaalde ontdekkingen heeft gedaan, die Louise nog niet weet, en vice versa.

Naast de spanning is ook de relatie tussen Amber de Witt en John erg vermakelijk beschreven en dit geeft een perfecte aanvulling in het verhaal.
In Koel Water word je continu op het verkeerde been gezet wat betreft de dader in dit verhaal en pas op het einde vallen alle puzzelstukjes in elkaar. Het afwisselende perspectief zorgt hierbij voor een climax in de spanning.

Brouwers heeft inmiddels al 75.000 lezers en luisteraars van haar boeken gehad, een indrukkend aantal. Toch heb ik het idee dat ze nog niet zo bekend is, maar ik hoop dat Koel Water haar definitieve doorbraak mag zijn. Het einde van het verhaal suggereert dat er wellicht een tweede deel met Amber de Witt en John gaat komen. Wat mij betreft mag dit vervolg er beter vandaag dan morgen komen!

Meer recensies van Christianne1982