IJzersterk debuut
Duncan House staat op een groot landgoed in Oak Alley, vlak bij New Orleans. Het landgoed en het huis zijn eigendom van de broers Henry en John Duncan. Uit financiële noodzaak is het ouderlijk huis nu een kleinschalige woonresidentie voor ouderen.
Twee bewoners worden op gruwelijke wijze vermoord en de mysterieuze berichten, die op de plek van de misdaden zijn achtergelaten, lijken verband te houden met een duister geheim dat John al ruim veertig jaar met zich meedraagt. Dit zet de toch al moeizame relatie tussen de broers onder hoogspanning.
Henry en John worden gedwongen de confrontatie met zichzelf, elkaar en hun verleden aan te gaan. Zijn ze op tijd? Welke rol speelt de jonge Leroy, die op Duncan House zijn traumatische jeugd probeert te ontvluchten?
Geef de Duivel wat hem toekomt is het debuut van Monique van de Veen. En wat voor debuut! Geef de duivel wat hem toekomt is origineel, sterk, spannend en verrassend. De schrijfstijl is erg fijn. Door de schrijfstijl heb je het idee dat je wordt meegenomen in het verhaal en je de personages leert kennen. Dit boek is een rustige thriller. De omschrijvingen zijn best uitgebreid, meestal hou ik daar niet van maar nu vond ik het juist fijn. Ook weet je echt pas aan het eind van het boek wie de dader is. Daarvoor heeft de auteur dit zo goed verborgen weten te houden.
Ik heb het boek in 2 dagen uitgelezen. Het was zo spannend! Monique van de Veen is nu al veelbelovend, we gaan vast nog veel van haar horen! ik ben nu al benieuwd naar haar volgende boek.
Bedankt dat ik mee mocht doen aan de blogtour
moniquevdveenauthor