De heks in mij - een echte vrouwenthriller
Ik heb De heks in mij een paar maanden geleden gewonnen met een winactie van @vrouwenthrillers
Echt superbedankt❤
Ik had eerst nog wat andere recensie exemplaren liggen, maar nu kon ik dan eindelijk 'De heks in mij' lezen.
De heks in mij gaat over drie vrouwen die van dichtbij meemaken dat het moederschap niet voor iedereen is weggelegd. Naast de diepe wens om moeder te worden, hebben ze nog een andere gezamenlijke focus. Als hun leven volkomen onverwacht verandert, krijgen ze alle drie te maken met tegenstrijdige emoties die niet alleen het beste, maar ook het slechtste in hen naar boven halen. En waardoor de heks in een van hen teveel ruimte krijgt.
De cover sprak mij meteen aan. Hij heeft iets duisters. Op de cover valt als eerste op dat de letters van het woord 'heks' goudzilver gekleurd zijn. (Ik zie ze allebei, afhankelijk van hoe het licht erop schijnt.)
Onder de titel lees je de subtitel/onderschrift: Wat als niemand meer veilig voor je is?
Daarnaast zie je twee halfopenstaande deuren, waardoor je een kamer in kijkt. Daar staat een klein kinderwagentje.
De heks in mij is opgedeeld in vier delen. In de eerste drie delen vertellen de verschillende vrouwen hun verhaal. Hierdoor kon je het verhaal goed volgen. Het vierde gedeelte 'de heks in haar' kon ik iets minder makkelijk volgen omdat er niet bij stond vanuit wie het geschreven is. De ene keer was het Jill, dan Kaia maar ook vanuit Wiesje.
Het spanningsgehalte van De heks in mij was het gehele boek hoog. Ik wilde dan ook eigenlijk niet stoppen met lezen. Het hele boek heb ik mij afgevraagd wie de grootste heks was. Soms dacht ik het te weten, maar toch ook weer niet.
Toen het einde in zicht was, dacht ik: Ja, dit is echt de grootste heks! Maar toch had ik het weer fout! Pas helemaal aan het einde kom je erachter wie de grootste heks is.
Ik heb weleens eerder boeken van Loes den Hollander gelezen, maar dit vind ik tot nu toe wel haar beste boek!