Spannende psychologische thriller met verrassende plottwist

cindysboekenofficial 09 februari 2024
Schrikkeldag van Inge Spaan verschijnt op 29 februari. Ik mocht van HarperCollins deelnemen aan het reviewteam en heb hem daarom al kunnen lezen als e-book. Heel erg bedankt daarvoor!

Waar gaat Schrikkeldag over?
Schrikkeldag gaat over Aafke. Na een dag werken wordt ze gebeld door een onbekend nummer. Als Aafke opneemt en hallo zegt, krijgt ze geen reactie. Als ze later thuis is wordt ze weer gebeld. Dit keer vraagt de onbekende beller ‘Ben jij Aafke?’ Verder hoort Aafke niets.
Ieder schrikkeljaar komt een bewoner uit het dorpje Warchem om het leven. Het lijkt steeds om een noodlottig ongeval te gaan, maar is dat het wel? Aafke is buitenstaander, woont ook pas sinds iets meer dan een jaartje in Warchem, dus ze is niet overtuigd van een verband. Aafke wordt wel meegetrokken in verhalen uit het verleden door haar vriend Stef. Hij woont al langer in Warchem.
Aafke wil graag de waarheid achterhalen en gaat op onderzoek uit. Ondanks de wilde geruchten deinst ze bijna nergens voor terug. Maar de anonieme telefoontjes zitten haar niet lekker en maken haar bang. Zou Aafke het volgende slachtoffer zijn?

In Schrikkeldag lees je afwisselend hoofdstukken vanuit Aafke die zich in het heden afspelen. Soms lees je een hoofdstuk vanuit Stef, wat zich in het verleden heeft afgespeeld. De perspectieven wisselen onregelmatig, je leest dan ook meer hoofdstukken vanuit het heden van vanuit het verleden. In het begin vroeg ik mij af waarom er ook hoofdstukken vanuit Stef in het verleden geschreven waren, maar al snel kwam ik erachter dat je daardoor weet wat Stef in het verleden heeft meegemaakt en ook beter begrijpt waarom Stef in het heden op een bepaalde manier handelt.
Aafke en Stef vond ik beide toffe personages. Ik ergerde me in het begin aan Stef, vooral door zijn manier van handelen. Maar naarmate ik meer over zijn verleden te weten kwam voelde ik diep van binnen wel begrip voor zijn situatie. Neemt natuurlijk niet weg dat ik zijn handelen goedkeur. En ook bepaalde dingen wat hij in het verleden had gedaan, vond ik heftig om te lezen.

Schrikkeldag speelt zich voornamelijk af in Warchem in de periode rondom Schrikkeldag. De titel van Schrikkeldag geeft ook direct het thema weer. Schrikkeldag is een hele spannende psychologische thriller van Inge Spaan. Ik heb al twee keer eerder een boek van haar gelezen (Oververhit en Nooit meer thuis).

In Schrikkeldag zitten veel spannende momenten en elke keer gebeurde er wel iets wat ik niet verwachtte. Het verhaal is erg goed uitgewerkt. Het plot was verrassend en had ik absoluut niet aan zien komen, Inge Spaan heeft mij echt een paar keer op het verkeerde been gezet. Ik heb meerdere keren met mond open zitten lezen. Ook de personages waren goed uitgewerkt en de omgeving waar het zich afspeelde was goed beschreven, ik zag alles helemaal voor me. Ik raad Schrikkeldag daarom ook zeker aan aan iedereen die houdt van psychologische thrillers.

Inge Spaan heeft zichzelf met Schrikkeldag weer overtroffen. Ik ben ook zeer benieuwd waar ze de volgende keer weer mee gaat komen, maar ik weet zeker dat ik dat boek dan ook weer zal gaan lezen! Inge Spaan is een van de weinige thriller auteurs van wie ik zo het boek durf te kopen zonder de flaptekst te lezen!

Meer recensies van cindysboekenofficial