The Bookbabe

Cisz Geverink-Strasters Cisz Geverink-Strasters
12 mrt 2021

"Een gedeelte van mij wil niets liever dan hier hard wegrennen, het andere gedeelte wil de waarheid voor eens en altijd kwijt, in de hoop dat er zo een bepaalde last van mijn schouders valt en ik misschien, eindelijk, weer eens zonder slaappillen een nacht kan doorslapen." ~ p18.

Wat een freaky verhaal! Als het een film was geweest had ik hem zeker al uitgezet, veel te eng, haha.

"Waarom vlucht je, Fleur? Je moet me helpen. Help me." ~ p66.

Uit de duisternis is een stand alone, en zoals de titel al doet vermoeden: een duister verhaal. En echt, absoluut niet geschikt voor tere zieltjes, want dan doe je geen oog meer dicht. Het is spannend, adembenemend, kippenvelverwekkend en lekker luguber op sommige momenten. Ik heb echt enorm van het verhaal genoten, al had ik soms wat moeite om in het donker naar de WC te gaan, haha. J. Sharpe heeft weer een uniek verhaal weten neer te zetten, waar ook erg creatief met de verhaal opbouw is gespeeld. Door verschillende perspectieven, en de hoofdstuk indeling werd het verhaal nóg beter gebracht dan een standaard chronologisch verhaal. Hij heeft zichzelf echt weer overtroffen, en tegelijkertijd zijn eigen stijl echt behouden. En weet mij als lezer altijd weer te verrassen met zijn creatieve geest, en bizare verhalen. Je kan het zo gek niet verzinnen, en Joris verwerkt het in een boek.

"Hoe stom kun je zijn? Waarom ben je in godsnaam naar beneden gegaan? Wat bezielde je?" ~ p132.

Iedereen die fan is van boeken van o.a. King, Koontz en Oldeheuvelt kan zijn hart echt ophalen met dit verhaal. Het wordt echt hoogtijd dat J. Sharpe in een adem genoemd gaat worden in dat rijtje. Ik kan niet anders dan een dikke 5 sterren geven.

Meer recensies van Cisz Geverink-Strasters