Mus(t)have voor iedere schoolbibliotheek!
Lang op gewacht en eindelijk was ze daar: het allerlaatste deel in de serie van Mus en Kapitein Kwaadbaard! Opnieuw een prachtig verhaal, vol avontuur en fantasie en met woordgrappen zoals alleen Kevin Hassing die kan maken.
Mus en kapitein Kwaadbaard zijn op de vlucht voor een oude vijand. Nergens zijn ze veilig. Al snel blijkt het gevaar niet alleen van deze oude vijand te komen, maar ook van een sirene. Dit wezen, half mens en half vogel, lokt schepen met haar gezang. Mus valt in de handen van de sirene en komt op een hele bijzondere plek terecht. Vanaf daar ontwikkelt zich een spannende en ontroerende ontknoping waarbij alles schitterend op zijn plek valt.
Wauw! Wat een schitterend einde van deze serie. Kevin sluit zijn verhaal op een hele indrukwekkende manier af. De hoofdstukken wisselen zich af tussen Mus en Kapitein Kwaadbaard en zijn vaak voorzien van een fijne cliffhanger. Dit maakt dat je door wil blijven lezen. En Linde Faas heeft hier (opnieuw) magische illustraties bij gemaakt. Ik zou graag eens een kijkje willen nemen op Scala met al die kleuren en bijzondere verschijnselen.
Mocht deze serie nog niet in de schoolbibliotheek staan: - wat ik me eigenlijk niet kan voorstellen - Heel snel gaan doen! Ik weet zeker dat heel veel kinderen enorm van Mus gaan genieten. Voordeel: je kunt meteen alle delen achter elkaar gaan lezen en kunt van cliffhanger naar cliffhanger. Lijkt me een uitstekende dagbesteding nu de herfst er weer aan komt.