Schitterend boek! Ik kijk uit naar het vervolg
Wat een heerlijk verhaal. Davide Morosinotto heeft een fijne schrijfstijl en neemt je echt mee het verhaal in. Tussen de hoofdstukken door zijn er steeds geïllustreerde taferelen te zien, een beetje zoals op oude vazen. Ze geven aan wat er tussen de hoofdstukken gebeurt, dus je moet goed kijken wat er precies te zien is. Ik vond dat een hele fijne afwisseling.
Wat ik ook heel erg fijn vind aan dit boek is dat het gebaseerd is op historische gebeurtenissen. Je krijgt een inkijkje in het leven in het Romeinse Rijk en ontdekt de verschillen tussen de verschillende standen in die tijd en wat de invloed van de invasie van de Hunnen is geweest.
Dit boek is heel goed in te zetten in de onderbouw van het VO, op het moment dat de Grieken en Romeinen behandeld worden. Maar ook een goede lezer in groep 8 gaat smullen van dit verhaal, dat weet ik zeker.