Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Twee fonkelrode sterren in de blinkend witte sneeuw
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 56 4 57 3 13 2 0 1 0

Twee fonkelrode sterren in de blinkend witte sneeuw

126

Rank 3630 Gelezen 136 Aan het lezen 3 Wil ik lezen 89 Favoriet 11 Recensies 11
Young adult Artikelen 4 Newsroom 1 Lijsten 3 Spots 3   Topics 0
Ik heet Viktor Nikolajevitsj Danilov. Ik ben op 17 november 1928 geboren in Leningrad. Mijn ouders werken bij de Hermitage. Of beter gezegd, daar werkten ze totdat de oorlog uitbrak. Ik heb een tweelingzus die Nadja heet. Nadja en ik moesten weg uit Leningrad, maar we belandden per ongeluk in twee verschillende treinen. De mijne ging helemaal naar Tatarstan en van haar trein weet ik alleen dat hij in Mga is gestrand. Ik zit in een vrachtwagen die op de weg is geparkeerd. Buiten woedt een storm en het is ijskoud, zeker dertig graden onder nul. Het is een wonder dat ik nog leef.

De tweeling Viktor en Nadja is twaalf jaar wanneer Hitler de oorlog verklaart aan de Sovjet-Unie. Ze hebben elk een paar schriftjes, en die schrijven ze vol voor elkaar. Viktor schrijft met rood. Nadja schrijft met blauw. Ze schrijven over hun verbijsterende rol in de slag om Leningrad, over de winterkou en de honger, maar ook over onverwachte vriendschappen en de kracht van hoop.
Een meeslepend verhaal over kleine helden in een grote oorlog van de schrijver van Het mysterieuze horloge van Walker & Dawn,dat werd bekroond met een Vlag en Wimpel.
+


Genre
Kind & Jeugd , Young Adult
Fictie 13-15 jaar
Aantal pagina’s
510
Uitgeverij
Baeckens
Eerste editie
03 april 2020
Laatste editie
07 april 2020
ISBN
9789059247260


Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door nathalievb
Rapporteer deze bijdrage


Recensies (11)

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Twee fonkelrode sterren in de blinkend witte sneeuw

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken