Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
bloemsjamaan
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 26 4 26 3 4 2 0 1 0

De verloren bloem van de sjamaan

56

Gelezen 64 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 49 Favoriet 9 Recensies 4
Junior Artikelen 4 Newsroom 2   Topics 0

Peru, 1986.

Wanneer Laila, de dochter van een Finse diplomaat, wordt opgenomen in een ziekenhuis in Lima, blijft ze niet onopgemerkt: de jonge patiëntjes van de kinderafdeling zijn nieuwsgierig naar dat blonde meisje. Vooral El Rato, het jongetje met de langste tong die Laila ooit heeft gezien, wil meer over haar weten.

Steeds vaker trekken de twee samen op, tot ze per toeval een vreemd dagboek vinden. Het is in 1941 geschreven door ene dokter Clarke, maar Laila en El Rato zijn vooral geïnteresseerd in een tekening van een zeldzame bloem die vroeger werd gebruikt door de sjamanen van de stam van K. Volgens Clarkes aantekeningen zou deze bloem een geneeskrachtige werking hebben.

Juist op dat moment krijgt Laila haar diagnose: de artsen hebben eindelijk een naam kunnen geven aan haar ziekte, een naam die alle hoop wegslaat. Toch gaan de wee vrienden, misschien tegen beter weten in, samen op zoek naar de Verloren Bloem, want wie weet kan Laila daarmee alsnog genezen. Zo begint een lange, ongeplande reis die hen van het Andesgebergte naar het Amazonewoud voert. Onderweg moeten ze het opnemen tegen terroristen, drugshandelaars en de overweldigende, angstaanjagende natuur van Peru.

+


Genre
Kind & Jeugd
Fictie 13-15 jaar
Vertaald door
Pieter van der Drift Manon Smits
Aantal pagina’s
540
Uitgeverij
Baeckens Books
Eerste editie
27 november 2020
Laatste editie
22 december 2020
ISBN
9789059247895


Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door André
Rapporteer deze bijdrage


Recensies (4)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De verloren bloem van de sjamaan

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.