Heerlijke humor, een verhaal over een grumpy man die eigenlijk niet meer wil...
Wat een prachtig verhaal over een grumpy man die eigenlijk niet meer wil en tegen wil en dank toch het leven in gesleurd wordt.
Ove is al een tijdje weduwnaar als hij zijn baan kwijt raakt en eigenlijk is hij helemaal klaar met het leven. Door een serie van korte hoofdstukken leer je zowel het verleden als het heden van deze excentrieke boze man kennen. Je gaat al vrij direct van hem houden, hoe nors hij ook is.
De vertelstem van deze auteur is fantastisch. Ik hou er altijd van als bijfiguren een bijnaam krijgen waardoor je hen direct voor hen ziet zoals 'de stropdas' of 'het witte overhemd'. Er zit zoveel humor en psychologische diepgang in dit verhaal. Echt héérlijk, terwijl het tóch ook luchtig is. Erg goed gedaan.
Ik ga dit boek aan mijn moeder geven voor kerst! Zo goed vind ik het (ze heeft al super veel te lezen namelijk ha ha dus alleen mijn allergrootste aanraders halen het tot háár boekenkast). Het verhaal en de thematiek gaat me absoluut bijblijven.
Kleine 'side-note': dit luisterboek is niet geschikt om mee in slaap te vallen. De stemacteur doet het heel goed, maar geeft Ove ook véél volume op de veelvuldige momenten dat Ove boos is. Ik schrok er een paar keer wakker van (ter info: ik zet een bladwijzer op het punt waar ik het boek in mijn halfslaap aanzet en pak het dan op die plek de volgende dag weer op om niks van het verhaal te missen).