Verknipt

Claudia Stinne 25 februari 2026 Auteur
De gedachtegang van deze mannelijke hoofdpersoon vond ik verknipt. Ik denk dat de bedoeling van dit verhaal romantisch is, maar zo kwam het niet bij mij binnen.
Warren wil een getroebleerde jonge dame voor zich winnen en doet dit door haar naar te behandelen in de vorm van grapjes en pesterijen, veel en vaak seks met haar te hebben op ruwe manieren en hoewel Brigette er zelf in meegaat en vrijwillig telkens terugkomt, ze meer naar elkaar toe groeien en er uiteindelijk iets opboeit wat voor ‘mooi’ kan doorgaan, vind ik het uitermate storend, gevoelloos en zou deze dame eerst maar eens in therapie moeten voor ze zich (door deze man) zou moeten laten inpakken. De geesten uit haar verleden hebben heftige sporen na gelaten en ik vind dat moeilijk om in deze setting te lezen.

De schrijfstijl vind ik anders dan ik van Colleen Hoover gewend ben. Misschien ligt het aan de vertaling. Vooral worden als ‘meisje’ vond ik in de setting niet passend. Maar er schuurde meer wat ik niet helemaal de vinger op kan leggen.
Ik lees nu pas dat het een deel 2 is… misschien ligt mijn ervaring deels daar aan?

De stemacteur vind ik ook bovenmatig vervelend. Bijna al haar zinnen klinken als een vraag en het ritme van voorlezen is in mijn ogen ook verkeerd. Bovendien vind ik het stom dat een vrouw een boek inspreekt dat 100% vanuit de ogen van een man wordt beleefd… Had de uitgeverij geen geld voor een mannelijke acteur die het vak al beheerst?

Meer recensies van Claudia Stinne