De verwarring was te groot en toch zag ik het aankomen
Tja, je hebt van die boeken waarbij je na het uitlezen denkt: 'Wat vind ik hier eigenlijk van?' Dat had ik bij deze titel...
Als je verder leest zal je milde spoilers tegenkomen, dus ik waarschuw je alvast!
Er zijn veel personages in het begin en hun samenhang was me lang onduidelijk. Ook vroeg ik me af in welk genre ik het boek moest plaatsen met die denkende kat. Toen ik begon meende ik dat het een thriller moest zijn, maar het leek de fantasy kant wel op te gaan (dus ik heb even op Hebban gecheckt wat ik moest gaan verwachten. Het bleek toch als thriller te boek te staan). Eigenlijk verwachtte ik toen al wel wat er zou spelen. Het duurt naar mijn mening véél te lang voor er enige duidelijkheid ontstaat over de dissociatieve persoonlijkheidsstoornis. Als het dan wel komt is het pakketje met 'hoe zit het nu werkelijk' alsnog verstopt, maar ik zag dat al wel aankomen.
De stukjes met 'de zus van' hadden van mij niet in het verhaal verweven hoeven worden. De elementen die hierdoor toegevoegd werden vond ik niet opwegen tegen de verwarring.
Al met al geen slecht boek. De schrijfstijl sprak me wel aan en ik wilde weten hoe het afliep (twee pluspunten) écht spannend vond ik het echter ook niet. Ik zat nergens met kromme tenen, zwetende handjes of vol spanning op mijn nagels te kauwen.