Heerlijk personage, plot iets minder vernieuwend dan deel 1

Claudia Stinne 05 april 2025 Auteur
Let op, in alinea 2 zitten spoilers... Wil je die niet. Lees dan tot de witregel.
Deel 1 was echt mindblowing anders dan anders en als je (zoals ik) rechtstreeks doorgaat naar deel 2, dan is de verrassing er natuurlijk af. Maar dat was in het geheel niet erg. Het personage Lex Tyler is nog steeds een heel verfrissende superheld (mama en secret agent). De creatieve oplossingen om het 'mommy netwerk' in te zetten vond ik geniaal (Facebook pedo, hoe prachtig is dat gevonden!! Zou in het echt ook werken denk ik).

Wat ik alleen jammer vond (spoiler!!) is dat de badguy wéér in het persoonlijke netwerk te vinden was, net als in deel 1. Ik zat wel een tijdje op een vals spoor met een andere collega, maar al snel had ik door in welke richting de dader te zoeken was. Ik had het leuker gevonden als er een andere type buitenstaander verantwoordelijk was geweest voor de hele chabang.
Toch vond ik het plot wél knap uitgewerkt en goed opgezet. Achteraf gezien zaten overal forshadowing en hints verstopt (die ik niet zal verklappen. De spoiler hierboven is al wel heftig genoeg).

Kortom: een erg leuk boek. Ik heb er van genoten. Ik vond het erg goed geschreven en heel origineel. Een must read en als er een deel 3 was of later uit komt, ga ik het ZEKER lezen!

Meer recensies van Claudia Stinne