Advertentie

Recensie Peelpijn van Stephan van Erp.
Brabant 1918 begint het verhaal van Hannes en Cato. Ze beginnen samen een leven dat gekenmerkt wordt door armoede en tegenslag. Hannes is een turfsteker en cato een huisvrouw .Een kijkje in het zware leven van die tijd. De armoede die altijd aanwezig is. De tegenslagen die betrekking hebben op de kinderen. Een burgemeester die uitkomst bied tijdens de tweedewereldoorlog terwijl je eigenlijk niemand kan vertrouwen.
Stepfan van Erp komt uit Asten en dit is zijn derde roman eerder verschenen Retour Baxley en de Belofte. Hij schrijft zijn romans meestal in een boomhut. Hij vertelt dit verhaal aan de hand van anekdotes van zijn eigen familie en heeft dit omgezet in de roman Peelpijn.
Een vlot geschreven boek dat je meteen vanaf het begin grijpt. Mooi verwoord en een verhaal dat je meeneemt in het zware leven in Brabant. Hoe de mensen werden uitgebuit en lange uren maken voor een habbekrats. Dit alles zorgt ervoor dat je wilt blijven lezen en je wordt meegezogen in de tijd. Een boek wat je emoties aanspreekt en waarbij je een traantje weg pinkt.

Reacties op: Prachtig boek

11
Peelpijn - Stephan van Erp
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker