Zo'n leuke feel-good
Bedankt HarperCollins voor het recensie exemplaar!
Alle ogen op Mia volgt Mia, die als zeehondenverzorger werkt in het Waddenzee Experience Center (het nieuwe thuis van de zeehondenopvang). Wanneer de livestreams van de zeehondenverblijven ineens viraal gaan, staat haar rustige leven op z’n kop. Een superleuke setting voor een echte feel-good!
Het verhaal ging niet de richting op die ik had verwacht, maar ik heb het van begin tot eind met een grote glimlach gelezen. Wat was dit een leuk, vlot geschreven boek!
Het sterkste aspect vond ik persoonlijk de karakters. Ze voelden voor mij als echte mensen. Ik heb enorm gelachen om hun acties – zoals mevrouw Visser en haar koor, of Elena met haar dropjes. En als marketeer moest ik extra hard lachen om Marcel. Zelfs de zeehonden waren echte karakters waar ik verliefd op ben geworden.
Maar dit boek raakt ook een paar serieuzere thema’s, zoals de verwaterde relatie tussen Mia en haar vader, en de impact van de mens op zeehonden. Beide onderwerpen zijn mooi verwerkt, en ik heb veel geleerd over zeehonden.
Kortom: als je nog een leuke feel-good zoekt van Nederlandse bodem, bereid je dan voor om verliefd te worden op een klein zeehondje genaamd Kiko