De zachtheid van een kreeft
Op de kaft van het boek zit een sticker die aangeeft dat dit boek geschikt is voor de lezers van Melissa Da Costa. Haar boeken vind ik erg mooi, dus mijn nieuwsgierigheid naar dit verhaal was direct gewekt. Het verhaal begint wanneer Francois tijdens een strandrit een bewusteloze vrouw aantreft. Uit bezorgdheid neemt hij haar mee naar huis. Zodra ze bijkomt, weigert ze echter iets over zichzelf te vertellen; ze vertelt alleen haar naam. Dit intrigeert je als lezer meteen: wie is deze vrouw, waarom houdt ze haar verleden geheim, en wat is er gebeurd waardoor ze bewusteloos bij de rotsen lag?
Geleidelijk aan wordt het duidelijk dat ook Francois zijn eigen verleden met zich meedraagt. Het verhaal ontvouwt zich op een trage, maar prachtige manier en zit vol met emoties. Doorheen het boek leer je beide personages steeds beter kennen, en hun ervaringen voelen als echt aan. Het is een mooi verhaal!