Chaotisch, langdradig, onlogisch.
Ja wat zullen we er eens van zeggen. Dit boek ging voor mijn gevoel een beetje alle kanten op. Dit kan spoilers bevatten, dus vooral niet doorlezen als je dit boek nog moet lezen.
Het eerste, grote deel van het boek is Casteel niet echt bij Poppy aanwezig. Je leest wel vanuit zijn perspectief, wat heel leuk is, maar het duurde net even iets te lang. Ik denk dat het de bedoeling was om de band tussen Poppy en Kieran wat meer ruimte te geven, zeker richting de Binding, maar het had allemaal sneller gekund. Dat is ook wel het thema van alle boeken in deze serie. Er waren ook mega veel veldslagen die tot in detail werden beschreven. Ik snap wel dat je als lezer het gevoel moet krijgen echt in oorlog te zitten, maar sommige dingen waren gewoon overbodig. Ik snap dat het gruwelijk is, dat hoef je echt niet 300 bladzijden lang te herhalen. De Binding is wel mooi door dit boek heen verwerkt. Ik snap nog steeds niet helemaal wat het nut er nou van was, maar ik vind het wel tof dat de schrijfster een andere vorm van liefde en relaties ook in haar boek heeft gebruikt, aangezien je daar in het algemeen weinig over leest.
Er is wel echt veel te veel wordbuilding en informatie wat door het hele boek heen wordt gedropt. Ik snapte sommige situaties gewoon echt niet meer. Het wordt veel te ingewikkeld gemaakt. Het verhaal van de spinoff wordt er ook in verweven, wat ik dan wel weer leuk vind, maar het is allemaal echt veel te veel. Het irritante is dat ik ergens wel benieuwd ben hoe het afloopt, maar ik weet niet of ik het aankan om me door meer boeken heen te worstelen. Voorlopig ga ik deze serie even niet meer aanraken.