Een vermakelijke YA met wat kritische punten

daniek-blommesteijn 21 november 2023
*3,5 *Deze review bevat spoilers*

Ik vond dit een erg vermakelijk boek. Het concept van tussen verschillende dimensies reizen vond ik echt geweldig en ook de sfeer van al die verschillende werelden en het opnieuw leren kennen van haar andere versies vond ik heel goed uitgewerkt. Wel had ik een paar kritische punten.
In het begin van het boek wordt er vrij veel met terugblikken gewerkt. Uiteindelijk heeft dit allemaal een functie, maar soms vond ik het een beetje van de hak op de tak gaan. Dit werd op de helft van het boek wel minder en dat kwam het verhaal ten goede. Het leest lekker weg en je kan alle dimensies goed voor je zien en er helemaal in wegdromen. Er zit ook een goede dosis romantiek in en, uiteraard, een goede slechterik.
Wat ik wel heel intens vond, is dat Marguerite in een van de werelden intiem is met iemand, terwijl ze dus in het lichaam van de andere versie van zichzelf zit. Ze weet niet of die andere versie zich dat kan herinneren/meekrijgt. Dat kom je verder ook niet te weten. Ik snapte deze toevoeging niet helemaal en het droeg in mijn ogen niet zoveel bij aan het verhaal. Daarnaast was er ook de typische driehoeksverhouding. Gelukkig was dat wel leuk uitgewerkt, maar het moet wel je ding zijn.
Kortom, een intrigerend concept, met een boel typische YA-elementen, maar wel heel vermakelijk. Ik ga zeker door met de serie.

Meer recensies van daniek-blommesteijn